Easy peasy Vienamisy :D
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Rianne
24 Januari 2010 | Vietnam, Hanoi
Hier jullie beste maat die nog steeds aan de andere kant van de wereld vertoefd!
Ik weet t:
HET IS TE LANG GELEDEN!
Het spijt me
vergeven jullie mij?:)
Nu volgt een heerlijk reisverslagje van mijn afgelopen weken in t mooie Vietnam...dan zijn jullie weer helemaal op de hoogte!
Ik heb jullie als laatste verteld dat wij waren gearriveerd in de capital city of Vietnam; Hanoi. Hanoi was koud en heel druk en dan bedoel ik dus eigenlijk te koud en te druk voor deze nuchtere dames...
MAAR
We hebben er een prachtige boottrip gemaakt naar Halong Bay....dat was echt heel mooi, maar door de kou was t ook wel bikkelen op t water! Maar dat was zeker het eerste stukje Vietnam waardoor je begint te begrijpen waarom sommige mensen zo verkocht zijn aan dit stukje Azie! 1 nachtje geslapen op de boot in een prachtige hut :D en een lekker stukje gekanoed tussen de grotten door :D.
De volgende dag terug naar Hanoi en de daarna de eerste nachttrein in! Bestemming: Hoi An!
Hoi An is DE plek om kleding te shoppen...en dan niet shoppen zoals je gewend bent..neee! Het gaat als volgt:
je gaat naar een winkel en ziet bijvoorbeeld een mooi jasje hangen, maar t is niet he-le-maal jouw model, kleur en stof. Wat dan? Dan zorgen de tailors daar ervoor dat het jasje zo gemaakt wordt (er wordt dus een nieuw jasje gemaakt) waarvan jij blij bent met het model, de kleur & de stof! GENIAAAL TOCH? En als je de volgende dag terugkomt (want ja: dan is ie al klaar :D) en t jasje bevalt je niet helemaal, want ja hij is toch net wat te strak bij de mouwen...dan vermaken ze hem en dan kan je hem een paar uurtjes later ophalen! Op deze manier hebben Si & Ri jassen, laarzen, sandaaltjes en slippers laten maken!:D
Is dat dan niet heel duur? Nee! He-le-maal niet...want vergeet niet dat we in Azie zitten! Dus nu hangen onze nieuwe aankopen ergens in de lucht tussen Vietnam en Holland! Want al die prachtige items meesjouwen in een backpack die inmiddels al echt wel 15 kilo weegt gaat natuurlijk te ver :D!
Ook in Hoi An liet de zon zich nog maar minimaal zien, maar de temperatuur was alweer heerlijk! Van Hoi An gingen we met de trein naar ons eerste Vietnamese strandplekje: Nha Trang! Een heerlijk bruisend badplaatsje waar we heerlijk konden stappen, maar het strand en de zee hebben we minimaal gezien omdat het STORTTE! En dan overdrijf ik niet...op de straten stond serieus een halve meter water (wat de birkenstockies niet ten goede is gekomen :(). Dus dan ga je stappen en slaap je heerlijk lang uit en ook al ga je niet stappen dan slaap je nog heerlijk lang uit :D
Van Nha Trang zijn we met de Easy Riders (dan ga je dus achterop bij een Vietnamees lekker touren op een motor door de Vietnamese Highlands) naar Dalat gegaan in 2 dagen. Fantastisch was dat! In het begin dacht ik o mijn god als dat maar goed gaat....
Maar dat is zo'n item hier (easy riders), dat ik aannam dat ze wel aardig verantwoordelijke riders waren...:D
En dat was ook zo...Ri zat volledig op dr gemak achter op de motor bij Chin! Het enige probleem met Ri is, is dat dat enorme hoofd in GEEN EEN helm past in heel Vietnam!Dus Ri had een beetje een beurse kop na dag 1 en iets minder na dag 2 omdat er toen ergens een iets ruimere helm was opgedoken :D
Zulke mooie stukken Vietnam gezien, echt ongekend:
koffieplantages
peperplantages
brick (kleisteen)fabrieken
minderheidsdorpjes
zijdefabrieken
uitgestrekte rijstvelden
NOEM HET MAAR OP!:D
Echt een supergave ervaring...absolutely!Na dag 1 overnacht in een 2 sterren resort in Lac Lake (ergens tussen Nha Trang en Dalat....zoals jullie waarschijnlijk begrijpen ;)) en de volgende dag stonden we op met een heerlijk zonnetje op onze bol! Dag 2 was dan ook helemaal geniaal, omdat je toen echt een prachtig uitzicht had over de gebergtes waar je tussendoor crosde!:D
Na Dalat zijn we doorgetrokken naar Mui Ne...een heerlijk, prachtig, fantastisch badplaatsje in Zuid-Vietnam! Hier was t onwijs toeristisch...echt resort naast resort naast resort...maar het was ook begrijpelijk waarom! Zooo mooi...vergelijkbaar met het prachtige Hamilton Island waar ik met de ouders was! Na 2 nachten daar zijn we nu dus in Ho Chi Min City (voor de locals en mss ook voor jullie Saigon).
Morgen gaan we op een trippie naar de Mekong Delta! En dan is t woensdag tijd voor land 4:
CAMBODJAAAAAAAAAAAAAAAAA
En vandaag is de vlucht gedefinieerd:
Ri en Simone gaan 1 februari de lucht in van Cambodja --> Bangkok --> Phuket! Vanuit Phuket gaan we 3 weken (!) chillen op de eilanden Ko Tao, Ko Phi Phi en Kho Pha-Ngan :D
heerlijk heerlijk heerlijk toch?
Simone en Rianne missen jullie uiterraard, maar als jullie t niet heel erg vinden genieten we hier nog ff heeeeeeeeeeel erg de komende maand :D..okidoki?
Ik begrijp dat jullie snakken naar fotos....ik snak er ook naar om ze te delen, maar facebook is hier niet toegestaan (dicht bij China...ballalbal) dus ik kan ze nu niet met jullie delen! o o o
Ik beloof dat ik ze zodra t kan post op mn facebook en t jullie dan uiterraard meteen laat weten :D. Oke?
kusjes!
24 Januari 2010 - 15:25
Rianne Dekker:
En de fotos volgen dus asap:
Maybe tomorrow? hoor ik jullie denken...maar ik zou zeggen over een weekie als ik chill op een Thais eiland zit met een goed werkend pctje :D
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx -
24 Januari 2010 - 15:52
Ashanti:
haha, herkenbaar herkenbaar. zoveel hersenen in een hoofd zijn ze helm-technisch niet op berekend in Vietnaaam! xje vanuit nat en koud NL -
24 Januari 2010 - 16:31
Yv:
Ohhh wat een leven..! Ja niet t mijne duidelijk.. die van jullie!
Ben ZKER benieuwd naar de foto's en ook naar de aankopen. Geniaal dat je dat ff zo op bestelling koopt :)
Passen jullie op daar tussen al die scooters en shizzle? Maargoed, jij zegt veilig, dan is t goed!
xx Yv -
24 Januari 2010 - 17:14
Wil En Gerard:
hoi rianne, super weer wat van je te horen,wat is het weer leuk om het verslag van jou te lezen,nu nog wat reizen en dan lekker wat wij zeggen op je rug liggen?
groetjes uit de lier -
24 Januari 2010 - 22:37
Lieneke:
Vietnam klinkt super! En vooral relaxed dat een Chin je van A naar B brengt door de meest prachtige landschappen. Mocht je zelf ook niet af en toe een stukje rijden? :P
Geniet van Cambodja, meiden! Dikke smakkerd -
25 Januari 2010 - 06:11
Fabje:
Woow, dat klinkt geweldig allemaal! Ben benieuwd naar de foto's! Goede vlucht!!
Liefs -
25 Januari 2010 - 08:01
Daan:
Liefje,
Fijn om weer wat van je te horen chick!! zo te horen bevalt azie ook heel goed.. Jij maakt deze trip wat avonturen mee op een scooters hahaha.. En hoe staat het met het eten???? Geniet idd maar goed van je laatste maandje. Des te minder wij horen, des te meer jullie genieten :). Have FUN!!!
xxxxxxxx -
26 Januari 2010 - 18:58
Ellen:
Dag Rian
Dat gaat daar helemaal goed komen,die leuke verhalen lezen en die mooie foto's .Jullie genieten wel, dat kun je aan die snoetjes wel zien.
Veel groetjes en kusjes.
Liefs Claudia Bart en Ellen. -
27 Januari 2010 - 18:06
Kris:
hahaha geniaal ri!!
dat je hoofd ook niet past in zon helm, oke niet fijn voor jou maar wel hilarisch hoor!
hé carnaval komt eraan..dit maak jij niet mee ri, ik zal het missen (die ene keer dat ik flauw viel in de graan uitgezonderd naturlich!)
tot heeeuuull snel chikaa!!